Her er de bedste dyner

Her er de bedste dyner

marts 8, 2018 Slået fra Af Lisa Payne

Du vil gerne sove godt, når sommeren melder sin ankomst, men det er nødvendigt, at du har en ordentlig dyne. Ellers kan det eksempelvis blive for varmt.

 

Vælger du den forkerte dyne, kan det gå galt rent søvnmæssigt til sommer. Vælger du en dyne, der derimod er godt akklimatiseret, går du ikke galt i søvnbyen. Uanset vejret.

 

Hvor der er nogle dyner, som kan tages i brug året rundt, er der også andre, som er gode til den enkelte sæson. Jo bedre materiale anvendt til dynen, jo bedre er den. Det er ofte tommelfingerreglen, når det kommer til dyner.

 

Samtidig skal man også kigge på, hvordan dynen er indrettet rent varmemæssigt. Jo højere score dynen har rent varmemæssigt, jo varmere er den. Det giver sig selv, at man ikke skal tage en varm dyne i brug om sommeren, medmindre man altså har et meget nært forhold til det utrolig varme.

 

Her er nogle af de dyner, som du bør kigge på, næste gang du skal have fingrene i en ny dyne, og hvis det ikke er nok for dig, så kan du se en dyne test her.

 

The White Company Goose Feather and Down af The White Company. Gåsefjer er et fantastisk alternativ. Denne her dyne – som er blevet produceret uden at have forårsaget skade på naturen – kan bruges året rundt.

 

Den er blevet behandlet for husmideallergi, og den er god i forhold til prisen. Den har nogle fine detaljer indvendigt, der ikke kan ses, og som gør, at den formår at holde på varmen. Man kan vælge den i sommerudgave, som selvfølgelig er dét bedre, når varmen indtræder i de danske stuer.

 

Dynen er tilgængelig i single, dobbelt og super-king.

 

Pris: 500 kroner.

 

Fogarty 4.5 Tog Duvet af Dunelm. En dyne, du ikke vil sige nej til, for denne her dyne er et helt fantastisk køb i forhold til prisen.

 

Den er lavet af letvægtskombinationer af mikrofibre og hulefibre og er både ikke-allergisk og kan vaskes i vaskemaskinen. Dynen er både blød og lun med masser af substans, men uden at den tager vægten fra dig.

 

Fyldet i dynen spreder sig på bedst tænkelige manér, hvilket gør, at der ikke er nogen dele af dynen, hvor der er koldt, og andre, hvor der er varmt.

 

Kan fås i single, dobbelt eller super kongestørrelse.

 

Pris: 100 kroner.

 

Rested Outlast Summer Duvet af Rested. Prisen er dét højere, men kvaliteten er på et utroligt niveau.

 

Den er innovativ som få andre dyner – det er der ikke rigtig nogen, der kan sige noget imod. For det er sådan, dynen er designet af NASA, og den er thermo-regulerende og langtidsholdbar.

 

Dynen reagerer nemlig på din og din partners kropstemperatur, for den absorberer din varme, når du har brug for at køle af, og den afgiver varme, når kroppen har brug for det.

 

Af den grund er den et tiltrængt nyt medlem i familien, som aldrig kan blive enige om, hvor tyk og varm dynen skal være.

 

Kan fås i alle størrelser.

 

Pris: 1600 kroner.

 

Snuggledown Wash and Dry Me Hollowfibre Duvet. En af de lidt blødere dyner, vi har med her. Den er skabt uden allergifremkaldende midler.

 

Den gør et godt arbejde for ikke at få dig til at føle, at dynen klistrer grundet for meget varme. Som navnet angiver, vaskes den nemt i en vaskemaskine, og den kan sagtens tåle en fin omgang i tørretumbleren.

 

Dynen kan fås i alle størrelser.

 

Pris: 370 kroner.

 

The Wool Room Deluxe Wool Duvet Superlight af The Wool Room. Her er der en af de dyner, som er et must for dem, der leder efter en opgradering fra det gennemsnitlige.

 

Den er så blød, og den føles som et lufttæppe over dig, men den bevarer stadig en dejlig varme, som øger oplevelsen.

 

Den kan vaskes i vaskemaskinen, og den kan regulere temperaturen i forhold til den person, der bruger dynen. Dynen er dog mere brugbar om sommeren end om vinteren, da den ikke ligefrem har en varme på niveau med en dyne med 20 lag.

 

Dynen kan fås i alle størrelser.

 

Pris: 750 kroner.

 

Ikea Blekvide fra Ikea. Vores naboer på den anden side af sundet ved, hvordan man laver gode dyner og senge.

 

Det er ikke kun Ikea, der brillerer på den front. Også Hästens er stærkt kørende på sovemarkedet. Denne her dyne er et stærkt alternativ til dig, der allerede har en dyne, som du er meget tilfreds med.

 

Den er blød, men rummer stadig en masse varme til de kolde vinternætter. Men da dynen er god til at absorbere varme, kan den også bruges om vinteren, hvor den hjælper dig til en bedre søvn.

 

Dynen kan fås i alle tænkelige størrelser.

 

Pris: 600 kroner.

 

Tielle Duck Down Duvet af Tielle. Dynen foretrækkes på mange femstjernede hoteller. Den er let og føles som et lufttæppe pga. dens vægt.

 

Den er god til dem, der sover alene, frem for to-personers dyner. Den flyder godt over kroppen, hvilket er uvant for denne slags dyner.

 

Den har en stor kvalitet og er god til både at afgive og absorbere varme og kan bruges ved alle årstider.

 

Pris: 100 kroner.

 

Pure Silk Summer Weight Duvet af The Fine Cotton Company. Silke er godt for ikke bare dig og din krop, men er også godt til de temperaturer, der er at finde i hjemmet.

 

Denne dyne sørger for, at rummet forbliver koldt. Det er også et supermiddel for dem, der lider af allergi, fordi den er resistent mod støvmider.

 

Dynen er god ved alle årstider, men har sin særlige sommerpræference.

 

Dynen kan fås i alle størrelser.

 

Pris: 1200 kroner.

 

Soak & Sleep Ultimate Hungarian Goose Down af Soak and Sleep. Det bliver svært at finde en dyne, der er mere luksuriøs end denne her.

 

Den er perfekt til at give en tiltrængt varme om vinteren, men den er faktisk også overraskende god om sommeren, fordi den holder på varmen. Det gode ved dynen er, at den er varm, men den bliver aldrig for varm.

 

Dynen holder rigtig længe, hvilket selvfølgelig også er et plus. Dynen kan fås i alle tænkelige størrelser.

 

Pris: 630 kroner.

 

Du kan finde flere tips og gode råd til valg af dyne her.