Historie

- Et Hostel for spændende artikler

Fra katolsk kloster til vandrerhjem

I 1975 lod Sct. Elisabeth Søstrene det nuværende vandrerhjem opføre som kloster og hvilehjem for de søstre, der virkede på det nærliggende Sct. Elisabeth Hospital. I 1976 flyttede søstrene ind.

Arkitekt Peter Karstensen stod for opførelsen af klosteret med behørig respekt for Elisabeth Søstrenes ønsker om stil. Æstetik og kvalitet. Derfor bærer klosteret grundlæggende præg af de allerbedste byggematerialer og et udsøgt design.

Bl.a. kan nævnes den tidligere klosterkirke med et imponerende marmorgulv. Tillige er rummet udsmykket med 16 smukke mandshøje glasmosaikker, der beskriver Jesus vej til Golgata – Via Dolorosa , som er udført af Tony Meyersahm. Et andet levn fra klosteret er den smukke Madonna skulptur i den gamle klosterhave.

Madonna Tine

Med tiden blev der færre og færre Elisabeth Søstre.  Derfor udlejede de en fløj af bygningen til Birgitta Søstrene. De flyttede imidlertid til Maribo i 2003, og i 2004 rejste de tilbageværende Elisabeth Søstre til Tyskland.

Den 1. december 2004 købte Elsa Terp,  der er tidligere turistchef og kommunal vandrerhjemsvært i Næstved , klosteret og indrettede det til vandrerhjem

Elsa Terp indrettede den unikke bygning til vandrerhjem med nænsom hånd og ydmyg respekt for stedets specielle atmosfære og genuine byggestil. I dag er DANHOSTEL NÆSTVED enestående blandt Skandinaviens moderne hostels.