Hvordan vælger du den rigtige seng? Læs med her

Hvordan vælger du den rigtige seng? Læs med her

marts 8, 2018 Slået fra Af Lisa Payne

Det kan være svært at finde den seng, som bare passer helt perfekt til din krop og dine behov. Dog er det supervigtigt, at din seng passer til dig, og derfor får du her nogle gode råd til, hvilke ting du skal være opmærksom på, når du skal finde den helt rigtige seng til dig.

 

 Læs med og bliv klar til jagten på den perfekte seng, eller du kan læse denne guide til den perfekte dyne.

 

Overvej, hvor stor din seng skal være

Det er først og fremmest vigtigt, at du overvejer, hvor stor sengen skal være. Er det kun dig, der skal bruge sengen, eller er I to personer?

 

Skal du dele sengen med en anden person, er det vigtigt, at begge jeres behov medtænkes i valget af sengen. En god hovedregel er, at en seng til to personer bør være mindst 180 cm i bredden, for at der er plads nok.

 

Er du kun én person, kan du sandsynligvis nøjes med det halve eller en seng, som er 140 cm bred. Dog er det meget individuelt, hvor meget plads man foretrækker, så derfor er dette blot vejledende.

 

Forskellige sengetyper til forskellige behov

Det er også supervigtigt, at du finder ud af, hvilken type seng der passer bedst til dig og din krop. Her er det vigtigt, at du tænker på, hvad der passer til dine behov, og ikke hvad der passer bedst ind i soveværelset, eller hvad der ser smartest ud.

 

Du bruger rigtig mange timer i sengen, og derfor er det vigtigt, at den passer til din krop, så du undgår eksempelvis rygskader. Derudover skal sengen også gerne kunne holde i mange år, og derfor er det vigtigt, at du finder en, som du kan lide at ligge i.

 

Der findes selvfølgelig en række fordele og ulemper ved de forskellige sengetyper, og det er en god idé, at du sætter dig ind i disse for at sammenligne de forskellige senge. Måske er en ganske almindelig boksmadras det perfekte valg til dig. Eller måske passer en kontinentalseng bedst til dig og din krop.

 

Madras og topmadras – prøv dig frem

Når du skal vælge, hvilken madras du skal have, skal du vælge en, der kan bære og understøtte din kropsvægt bedst muligt.

 

Din kropsvægt er nemlig afgørende for, hvor fast madrassen skal være, samt hvilken fjedertype den skal have. Når du skal finde den rette topmadras, står valget typisk mellem en topmadras lavet af memory-skum eller en lavet af latex.

 

Hver topmadras har sine fordele og ulemper. En topmadras er det øverste lag på din seng, så derfor er det vigtigt, at du finder den rette, som er mest komfortabel for dig. Det bedste, du kan gøre for at finde den rette madras og topmadras, er at prøve dig frem. Det nytter ikke noget blot at læse om de forskellige modeller og forsøge at finde ud af, hvilken der passer bedst til dig.

 

Du er simpelthen nødt til at mærke det på egen krop. Dette råd gælder under hele jagten på at finde den perfekte seng: Prøv dig frem og bliv ved, indtil du finder den helt rette løsning!